Het reinigen van een gevel mag geen schade veroorzaken. Daarom brengt een van onze experts eerst de vervuiling en de kenmerken van het te reinigen oppervlak in kaart. In overleg met u wordt daarna de best passende reinigingsmethode gekozen.

Een aantal reinigingsmethoden passen wij zeer regelmatig toe. Hiervoor hebben wij alle actuele kennis, technieken en apparatuur in bezit.

Technisch Reinigen (Hoge druk reiniging)

Onder hoge druk worden onder andere muren, trappen, terrassen en gevels met water gereinigd.

Hierdoor wordt vervuiling zoals stof, mos en algenaanslag verwijderd.

Stoomcleaning

Water wordt tot een temperatuur van 100°C gebracht. Met de stoom die ontstaat wordt onder hoge druk het vervuilde oppervlak bewerkt. Aangehecht vuil komt hierdoor los en laat zich daarna gemakkelijk verwijderen.

Micro Nevel stralen (sandwash)

Zwaar aangehecht vuil vraagt om een verdergaande reinigingsmethode. Wij kunnen in deze gevallen de gevel sandwashen. Onder variabele hoge druk wordt met microkorrels een micromillimeter van het metselwerk verwijderd. Hiermee verdwijnt ook de vervuiling.

Door te variëren van straalmiddel, luchtdruk en afstand van de straalmond kan de uitvoerder bepalen wat het effect is van zijn werk.Vooral bij deze methode is het zeer belangrijk dat er altijd eerst een proefstuk wordt gemaakt om er zeker van te zijn dat de ondergrond geen schade oploopt.

Vochtproblemen

Bij vochtproblemen kan de gevel worden geïmpregneerd. Na impregnatie is de muur ongevoelig voor vocht en minder gevoelig voor vuil, mos, algen en andere aanslag. Daarnaast neemt de isolatiewaarde van de gevel toe. Het impregneren van de gevel is bovendien verzorgend voor het metselwerk en verhoogt de kwaliteit waardoor het langer meegaat en langer mooi blijft. En omdat de impregneermiddelen hydrofoberend zijn, ontstaan er geen problemen met de dampdoorlaatbaarheid.

Naast de traditionele bakstenen gevels word er ook steeds meer gewerkt met diverse soorten natuursteen, glas, metaalconstructie`s. etc. Ook hier bieden wij u graag de oplossing.

Reinigingsplan op maat

Voor vervuild natuursteen, glas, metaal en andere materiaalsoorten bieden wij ook reinigingsoplossingen. Hiervoor maken wij graag voor u een reinigingsplan op maat. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.